Partnerske organizacije

Partnerske organizacije
Savez udruga Rojca je mreža udruga u DC Rojc koja u fokusu djelovanja ima aktiviranje potencijala zajednice i njihovo umrežavanje. Posebna uloga SUR-a je upravljanje jedinim zajedničkim javnim prostorom u zgradi, Dnevnim boravkom, gdje se godišnje provede oko 160 programa. Aktivnosti SUR-a uvrstile su Rojc, kao jedini kulturni centar iz Hrvatske s punopravnim članstvom, u europske mreže nezavisnih kulturnih centara Trans Europe Halles (TEH) u čijem upravnom odboru aktivno sudjeluje. SUR je aktivan u području umrežavanja civilnog sektora i surađuje s brojnim organizacijama. Koordinira Otvorenom platformom Rojca koja povezuje dionike u zajedničkom cilju unapređenja i razvoja Rojca otvorenog prema zajednici.
Partnerske organizacije
Grad Pula, vlasnik zgrade, je sa 108 udruga sklopio ugovor o 10-godišnjem korištenju prostora. Sredstvima iz proračuna osigurava održavanje i investicije u zgradu te tako pruža potrebnu stabilnost Centra i otvara mogućnost zajedničkog planiranja razvoja. Svjestan kulturnog i društvenog značaja i potencijala Rojca, ali i poteškoća povezanih s upravljanjem tako velikim prostorom i brojem organizacija sudjelovanjem u izradi Plana upravljanja zajedno sa partnerima u ovom će projektu unaprijediti postojeći model upravljanja te na temelju širokog konzultativnog procesa izabrati optimalan model.
Partnerske organizacije
Zelena Istra utemeljena je 1995. godine. Misija udruge je zaštita okoliša i prirodnih bogatstava te društvena pravednost. Od 2008. godine predsjednica Zelene Istre na čelu je Koordinacije DC Rojc te se istaknula dosadašnjim radom i naporom za uspostavom participativnog upravljanja Rojcem. Zelena Istra je do sada provela više od 20 europskih projekata.
Partnerske organizacije
Udruga Merlin djeluje od 2001. godine na području grada Pule i Istarske županije te od 2015. i u Primorsko-goranskoj županiji. Udruga je dobitnik nagrade Erste Foundation Award for Social Integration 2011. Za projekt „Morning Flower Children’s Center in Vodnjan“ te nominirana za Nagradu kreativnost i inovativnost 2013. Mreže za razvoj kreativnosti „MRAK“ za projekt „Rimski osmjesi“.
Partnerske organizacije
Udruga Čarobnjakov šešir organizator je niza manifestacija u području suvremenog cirkusa i izvaninstitucionalnog kazališta (Festival uličnih čarobnjaka, Labinska ulična čarolija, Cirkobalkana u Puli i dr.). Sudioničkim modelima upravljanja u području kulture aktivno se bavi u sklopu Platforme Saveza udruga Rojca.
logo-metamedij
Udruga Metamedij osnovana je.2001. godine s ciljem razvoja audio vizualne umjetnosti, multimedije, internet kulture i kulture općenito te poboljšanja kvalitete života mladih kroz edukativne kulturne, umjetničke i druge djelatnosti. Bavi se razvojem kulture mladih u području novih medija i tehnologija. Ima iskustvo sudjelovanja u upravljačkim tijelima mreža i veliki broj provedenih partnerskih projekata.