Pjesnička večer Enesa Kiševića “Lampa u prozoru”

Jedan od najpoznatijih književnika ovih prostora, pjesnik i dramski umjetnik Enes Kišević, nastupio je Kazalištu Dr. Inat. Pjesnička večer Enesa Kiševića pod nazivom “Lampa u prozoru” održala se uz glazbenu gošću, mladu kantautoricu, Leu Šprajc.

Enes Kišević rođen je 1947. godine u Bosanskoj Krupi. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Ključu, a 1971. godine diplomirao je glumu na zagrebačkoj Akademiji u klasi profesora Tomislava Durbešića. Niz je godina glumio na Dubrovačkim ljetnim igrama,  ali i u drugim kazalištima. Napisao je više od dvadeset knjiga poezije, među kojima: Mladić nosi svoje prve pjesme na ogled, Sve mirim te svijete,
Mama, ti si moj zrak, I ništa te kao ne boli, Erosa sjeme, Lampa u prozoru, 101 vino od vina, Zelene piramide, Voda je moja mati i druge.  Uvrštavan je u brojne antologije, a preveden je na dvadesetak
jezika. Piše i drame za djecu, a Kiševićeve ljubavne pjesme već desetljećima uživaju  ogromnu popularnost u cijeloj regiji.

Enes Kišević član je Hrvatskog društva pisaca, Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatskog haiku društva. Dobitnik je 13 književnih priznanja te 3 međunarodne nagrade za haiku ostvarenja. 
Pjesme su mu prevedene na dvadesetak stranih jezika, a zastupljen je i u mnogim antologijama i čitankama.
Zbirku pjesama “Lampa u prozoru” Enes Kišević objavio je 1987. godine.  

Lea Šprajc mlada je pjevačica, sviračica i skladateljica, koju često uspoređuju s Lidijom Bajuk.