Akcija Rojc

Akcija Rojc je zajednička manifestacija udruga u Društvenom centru Rojc koja pruža jedinstvenu priliku udrugama da si daju međusobnu podršku i pokažu tko su i što rade.

U ovogodišnjoj zimskoj ediciji Akcije Rojc probudili smo „ulice“ Društvenog centra – njegove hodnike i pretvorili ih u šaroliki trg kreativnosti.

Program je i ove godine bio raznovrstan pa su tako u prizemlju DC Rojc
Art Studio i Krater organizirali radionice za djecu, Merlin je održao prezentacija tečaja šivanja i krojenja te rada na tkalačkom stanu, udruga cerebralne paralize Istarske županije otvorila je svoja vrata i izložila radove članova i korisnika na hodniku ispred udruge, Savez udruga Rojca prezentirao je u prostoru Studentske udruge program razmjene osoblja, a u Dnevnom boravku se otvorila izložba ‘’TV wall – digital to analog’’, dok je Studentska udruga Pula prezentirala rad  udruge Unity TWG te organizirala glazbenu slušaonicu.

Na prvom. katu mađarsko kulturno društvo ‘’Moricz Zsigmond’’ otvorilo je svoja vrata te predstavilo kreativne radionice udruge, Društvo Josip Broz Tito također je otvorilo vrata udruge i članovi su se družili s posjetiteljima, Platforma F12 predstavila je Community art izložbu na hodniku 1. kata, udruga BukaNoise glazbenom selekcijom zabavila je posjetitelje Rojca.

Na drugom. katu DC Rojc AB Original upriličio je Dance show na hodniku Rojca, Aerobik klub HIP-HOP otvorio je vrata udruge i izveo pokazne vježbe, Planinarsko društvo Elektroistra prezentirali su planinarsku opremu uz pokazne fotografije. Na ovom se katu mogla vidjeti i izložba slika o životu naše sustanarke, mačke iz Rojca, dok je Gradska radionica započela s izradom murala na bočnom hodniku prema sjevernom krilu

I na trećem katu je bilo zabavno, Figaro je izveo glazbenu točku, Zelena Istra posjetiocima upriličila izložbu ‘’Sretno – priče koje nam dolaze s ugljenom’’ i projekciju crtanih filmova ‘’Cijena ugljena’’ i ‘’Zarobljenici ugljena’’, Čarobnjakov šešir u Kazalištu Dr. Inat organizirao je predstavu ‘’(Un)Connected’’, Malinada Kolektiv, dok se KaPula odlučila za projekciju Dejana Štifanića ‘’Slide Operator’’ i audio performance Nevena Radakovića.

Na petom. katu Zaigrana Koza uz otvorena vrata udruge omogućila je i igranje društvenih igara iz fundusa knjižnice udruge s preko 100 igara.